dimarts, 12 de maig del 2009

AGRA-BENARES DIA 29

DIA29 :AGRA-BENARES dimecres
Podem anar a Fatepur Sikri ( 1 hora en bus 15 inr) , surten cada mitja hora des de la parada de Idgah, a Agra, surten d'entre les 6:30 a les 19:00 sobretot agafar aquest que es el petit bus qque va a Fatepur Sikri, ja que ls grans van a Baratpur i aquests et deixen a una hora a peu de les ruines.
Fatepur Sikri (declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO al 1986), també coneguda com la ciutat fantasma, fou durant 14 anys del s. XVI la capital imperial del gran emperador mogol Akbar per ser abandonada poc després. Val la pena dedicar-li al menys un matí sencer i la visita al complex inclou la magnífica mesquita Jama Masjid, el palau de Jodh Bai, i moltes altres interessants construccions i edificis com Birbal Bhavan, el Karawan Serai, etc. Enrecordeu-vos de portar l'entrada comprada a Agra per no haver de pagar de nou aquí. Per arribar a Fatepur Sikri des d'Agra cal agafar un autobús a l'estació d'Ignah. El trajecte de 40 km costa 17 Rs i es fa en una hora. L'autobús ens deixa en un carrer del petit poble actual, des del qual podeu accedir al complex històric caminant només uns 500 metres. Si teniu temps i ganes podeu agafar un autobús des de Fatepur Sikri fins a Bharatpur (durada 45 min.) i visitar el parc d'ocells Keoladeo Ghana (també Patrimoni de la Humanitat), a 5 km de Bharatpur, obert fins a les 6 de la tarda.
Agafem el tren cap a Benares que es diu Marudhar Expres i que surt de l'estacio d'Agra Cantonment a les 20:48h i arriva a Benares a les 9h del mati . llitera triple amb aa 641 inr . (uns 10euros)
(SI QUEDA TEMPS PODEM PARAR A GWALAIOR ANANT CAP A BENARES)
COM ARRIBAR-HI Autobús des de l'estació d'Ignah a Agra. És un trajecte de 118 km i que es fa en unes 3'5 hores (es pot sortir d'Agra a les 7 del matí i abans de les 11 ja estem a Gwalior). Costa 55 Rs. Com que la nostra idea és fer la visita de Gwalior durant el dia i agafar un tren al vespre a Jhansi, a l'arribar a Gwalior el primer que fem és anar a l'estació de tren per a poder deixar l'equipatge a la consigna. Per poder-ho fer cal comprar abans un bitllet de tren i convèncer als empleats de la consigna que no hi ha res de valor a l'interior de l'equipatge (no volen assumir responsabilitats). COSES A VEURE Gwalior és un interessant punt d'aturada en el trajecte d'Agra a Khajuraho amb l'objecte de visitar la seva zona fortificada, la qual dóna fe dels 1000 anys d'història d'aquesta ciutat. Escultures Jain Fort de Gwalior (kila). Aquest fort domina la ciutat ja que es troba dalt d'un turó al nord de la ciutat nova, lluny del centre. Per aquest motiu no és possible anar-hi caminant i s'ha de negociar un rickshaw fins a l'entrada sud o porta d'Urbai. A partir d'aquest punt recomanem continuar la pujada a peu, per una carretera ascendent, que permet anar trobant als costats en cinc grups les magnífiques escultures Jain. Aquestes escultures daten del s. XV, fan fins a 17 metres d'alçada i són realment espectaculars. Continuant l'ascensió per la carretera s'arriba al fort pròpiament dit. Al seu interior hi ha diversos palaus en divers estat de conservació (molts en estat ruïnós), però sobretot cal visitar el palau de Man Singh o palau pintat, anomenat així per les seves sanefes pintades a l'exterior representant elefants, galls d'indi i ànecs. Al costat d'aquest palau hi ha un mirador amb una vista magnífica de la ciutat i voltants. També molt proper es troba el museu arqueològic, amb un gran nombre d'escultures hindús i jain. L'entrada al museu costa 2 Rs i 2 Rs més per la càmara, mentre que l'entrada general al recinte fortificat costa només 0'2 Rs.