dimarts, 12 de maig del 2009

JAIPUR - AGRA dimarts DIA 28

DIA28 : JAIPUR - AGRA dimarts
Autobús deluxe des de l'estació d'autobuses de Jaipur. Costa 68Rs i triga 5 hores i mitja en fer els 232 km de distància, n'hi han 12 diaris.
O tren : amb el tren 2308 Howrah Jodhpur Exp que val 356/570 inr dura 6,5 hores i surt a les 23:10h.
Per a estalviar-nos problemes en aconseguir places en vols i trens nocturns amb llitera, si no es reserva amb certa anticipació, aprofitem que Agra és una ciutat comercial per fer la reserva al i al tren nocturn Poorva Express de Varanasi a Delhi per a dintra d'uns dies.
dormir: Hotel Tourist Rest House. Costa 250 Rs l'habitació doble amb bany i air-cooler. És simple però no està malament. Un restaurant molt recomanable i força adaptat al gust occidental és l'arxi-famós (entre els motxillers si més no) Zorba The Budda. El menjar és molt bo i l'ambient molt agradable.
Agra va ser la capital de l'India mogol durant els segles XVI i XVII, era de la qual conserva construccions absolutament magnífiques. La ciutat actual d'Agra és gran, lletja i caòtica, però de visita més que imprescindible donada la grandiositat dels seus monuments, els quals justifiquen per sí sols un viatge a l'India. Molts viatgers fan la visita d'Agra des de Delhi en un sol dia, fent l'anada i la tornada en tren. Però nosaltres recomanem quedar-se a Agra al menys un parell de dies per poder veure-ho tot amb tranquil.litat i sense haver de coincidir necessàriament amb milions de turistes. Taj Mahal (declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO al 1983), és la icona més arxiconeguda de l'India. No cal explicar massa d'aquesta meravella, construida per l'emperador Shah Jahan en memòria de la seva segona esposa. Simplement visiteu-lo. L'entrada costa el mòdic preu de 505 Rs (nou preu vigent des del 1-1-2000) però només per als estrangers, o sia, tots nosaltres. Com a consol penseu que la mateixa entrada serveix per al fort d'Agra, el mausoleu Itimad-ud-daulah i Fatepur Sikri. També és molt important tenir en compte que els dilluns està tancat, per tant planifiqueu la vostra estada a Agra tenint en compte aquest fet. Per altra banda els divendres l'entrada és gratuïta, però és tal la quantitat d'indis que fan la visita aquest dia que fareu bé anant-hi qualsevol altre dia (tot i així sempre hi ha molts visitants). Per la nostra pròpia experiència aconsellem fer la visita per la tarda i quedar-s'hi fins a l'hora de tancar, a les 7 de la tarda, ja que a partir de les 5 de la tarda els visitants estrangers que fan la visita com una excursió des de Delhi ja han de marxar i els visitants indis sembla que prefereixen no quedar-se fins tard. El resultat és que, amb una mica de sort (a nosaltres ens va passar), podreu contemplar com el marbre blanc del Taj va canviant de tonalitat amb la posta de sol i l'arribada de la foscor, sense pràcticament ningú, donant la sensació de soledat. Increïble, però cert !!!
Fort d'Agra (declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO al 1983). És un complex força gran i espectacular, format per diversos edificis que són com una petita ciutat. A més, les vistes que hi ha del riu Yamuna i el Taj Mahal són impagables. Val la pena dedicar una bona estona a la seva visita perquè hi ha molt a veure. Recordeu que val la mateixa entrada que per al Taj Mahal. Mausoleu Itimad-ud-daulah. Prenent un rickshaw, des del Red Fort per exemple, i travessant el riu Yamuna s'arriba a aquesta petita joia, també anomenat petit Taj perquè es diu que va ser el model utilitzat pres per a construir després el Taj Mahal. És una filigrana de construcció feta amb marbre blanc. Està obert cada dia i també aquí val la mateixa entrada que per al Taj Mahal