dilluns, 20 de juliol del 2009

Jodhpur, la ciutat blava

Dia 20/07
Hem arribat a Jodhpur al mati a les 5:15 des de Delhi, (amb tren contractat per internet , 1950 Rs totes dues, el que ens ha passat és que ens han tocat diferent compartiment pero hem demanat a un indi per canviarnos ) voliem anar a un hotel recomanat per la guia , pero estava ple, i n'hem escollit un altre, pero el Rickshow ja s'ho ha menegat per portar-nos a un de seu, al final l'hem vist i ja ens ha agradat, és el Heaven's (250Rs x hab), no és res de l'altre mon, pero el porta una familia molt acollidora, la mestressa és la Nasha.

Jodhpur també és coneguda com la ciutat blava per el color blau indigo de les cases de la ciutat vella. Vam anar a visitar el Fort Meherangarh de d'on es veu una panoramica de tota la ciutat. Aquest fort, que encara partany al maharaja de Jodhpur, està incrustat en una roca-muntanya de 125 m d'alçada que domina la ciutat. Obre cada dia i l'entrada costa 250 Rs, però ens van donar uns auriculars amb l'explicació de tot el Fort, ens ha agradat molt i val molt la pena.


Dia 21 Jodhpur:


Vam visitar el Cenotafi Jaswant Tada que és un palau de marbre blanc, fet en memòria del majaraha Jaswant Singh II al 1899. També hi ha molt bones vistes del fort i els voltants. L'entrada costa 30 Rs. A la ciutat, hi ha la Torre del rellotge i els mercats dela ciutat vella, per visitar, i el que no us podeu perdre és anar a fer un Lassi (és com un iogurt liquid) a Shri Mishrihal Hotel (17Rs) els millors lassis de l'india amb diferència, es troba just davant de la Clock tower.

També hem visitat el Palau Umaid Bhawan (l'entrada costa 25 Rs). Es tracta d'un immens palau, part del qual avui dia és un hotel de mega-luxe, començat a construir al 1929 pel al maharaja Umaid Singh, no val massa la pena, ja que el palau en sí no és visitable , només et deixen veure una petita part. , . anant al palau hem trobat un munt de nens amb els que ens hem fet fotos, que macos, que son.


Hem descobert el DOLÇ DE LLET, bonissim , l'hem comprat a una botigueta del carrer. i no n'hem menjat cap de tant bo en tot el viatge... mmmmmm